ŚNIADANIE

 

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK  26.10.2020r

Chleb wiejski*

*mąka pszenna, woda, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże,

Sól

Chleb razowy*

(*zakwas chlebowy, mąka żytnia razowa, mąka pszenna, słód żytni palony, sól ) 60g

Masło 82% 10g

Szynka pieczona 15g

*mięśnie z szynki wieprzowej 82%

Ogórek kiszony 20g

Pasta z sera białego, suszonych pomidorów i bazylii 20g

ser biały „Mój ulubiony” Wieluń

- śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej,

-jogurt naturalny*mleko, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, żywe kultury bakterii mlekowych

- pomidory suszone ( pomidory suszone 54,55%, sól), olej rzepakowy, mieszanka ziół 0,8%

listki świeżej bazylii

Herbata z cytryną

dosładzana  cukrem 200ml

 

 

Winogron

 

Zupa brokułowa

z zacierką 250ml

- brokuł, marchewka, seler, pietruszka, por, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz mielony, sól, pietruszka zielona

makaron zacierka*

mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana (6%)

Duszonki z kiełbasą podwawelską

i warzywami 200g

kiełbasa podwawelska*

( mięso wieprzowe 97% )

ziemniaki, cebula, marchewka, sól, pieprz mielony

Kompot owocowy 200ml

-woda, czarna porzeczka, truskawka, aronia, śliwka, jabłko

 

Płatki kukurydziane z mlekiem 2% 150ml

(grys kukurydziany 98,6%, cukier, sól, glukoza, esktrakt słodowy jęczmienny, regulator kwasowości: fosforany sodu. Substancje wzbogacające: witaminy (niacyna, kwas pantotenowy, ryboflamina (B2), witamina B6, kwas foliowy, Może zawierać śladowe ilości mleka, pszenicy, soi, orzechów archaidowych i innych orzechów)

Jabłko w cząstkach

WTOREK     27.10.2020r


Chleb wiejski*

*mąka pszenna, woda, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże,

Sól  

Chleb graham *

( *mąka pszenna razowa, mąka pszenna, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól) 60g

Masło 82% 10g

Jajko w plasterkach 20g

Szczypiorek

Szynka Szefa 20g

- mięśnie z szynki wieprzowej 78%

Kawa zbożowa*

- zboża 72% (jęczmień, żyto), cykoria, burak cukrowy-prażone

z mlekiem 2%  200ml

dosładzana cukrem 

 

Cytrynada 200ml – wyrób własny

- woda przegotowana, cytryna, mięta, cukier

 

Zupa franuska

z ziemniakami, pietruszką zieloną 250ml

- kurczak, marchewka, seler, pietruszka, por, papryka czerwona, ziemniaki, ser żółty gouda*- mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik amnato

pietruszka zielona, lubczyk, sól

 i pieprz do smaku

Kasza Bulgur 40g

Gulasz mięsny

- mięso wieprzowe od szynki 70g, cebula, olej rzepakowy, pieprz mielony, sól, mąka pszenna, czosnek świeży

Sałatka z buraczków 80g

- ugotowane buraczki, cebula, cytryna, olej rzepakowy, sól i pieprz do smaku

Kompot owocowy 200ml

-woda, czarna porzeczka, truskawka, aronia, śliwka, jabłko

 

 

 

Muss owocowy 150g- wyrób własny, zblendowane owoce

- banan

- jabłko

- truskawka

Wafle ryżowe naturalne

- ryż naturalny brązowy

ŚRODA        28.10.2020r     

Chleb wiejski*

 *mąka pszenna, woda, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól

Chleb słonecznikowy *

*woda, mąka pszenna razowa, mąka pszenna, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól, słonecznik  60g

Masło 82% 10g

Kiełbasa oławska 30g

- mięso wieprzowe 98%

Rzodkiewka 20g

Kakao naturalne*

z mlekiem 2%

*kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

( zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%). Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka i glutenu

dosładzane cukrem 200ml

 

Pomarańcz w cząstkach

 

Zupa pomidorowa

z ryżem pietruszką zieloną 250ml

- marchewka, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy 30%, bazylia, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, cebula, ryż biały śmietana 18%*

*śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem 150g

- makaron tagliatelle*

mąka makaronowa pszenna

szpinak, masło, czosnek,

sól niskosodowa, pieprz

 śmietana 18%

*śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych

filet z kurczaka, przyprawa do drobiu* sól, imbir, curry, majeranek, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździki oraz ziele angielskie, olej rzepakowy

Kompot owocowy 200ml

-woda, czarna porzeczka, truskawka, aronia, śliwka, jabłko

 

 

Muffinki

z czekoladą gorzką 1szt 40g – wypiek własny

-mąka pszenna, jajka, olej rzepakowy, mleko, cukier z prawdziwą wanilią, cukier trzcinowy,

Czekolada gorzka Wedel*

Miazga kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyna sojowa), aromat. Masa kakaowa minimum 64%.

Śladowe ilości soji, orzechów archaidowych, orzechów, mleka, zboża

i jaja

Mleko 2% 200ml

 

 

 

 CZWARTEK        29.10.2020r

Chleb wiejski*

 *mąka pszenna, woda, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże, sól

Chleb żytni 100%*

*zakwas chlebowy ( mąka żytnia, woda), mąka żytnia, woda, cukier, drożdże, sól

60g

Masło 82% 10g

Pasta z makreli wędzonej 20g

- wyrób własny

- makrela wędzona, masło

Papryka czerwona 20g

Sera żółty salami  15g

- mleko, sól, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii, barwnik annato

Herbata z cytryną

dosładzana  cukrem 200ml

 

chipsy marchewkowe

- świeża marchewka w plasterkach

 

 

Lane kluski na rosole drobiowym, z pietruszką zieloną 250ml

- kurczak, marchewka, seler, pietruszka, por świeży, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz mielony, sól, pietruszka zielona, mąka pszenna, jajka

Ziemniaki 150g

Schab w sosie pieczeniowym 70g

- schab wieprzowy b/k, czosnek świeży, majeranek, sól, pieprz, olej rzepakowy, mąka pszenna

Fasolka szparagowa zielona z wody 80g

Kompot owocowy 200ml

-woda, czarna porzeczka, truskawka, aronia, śliwka, jabłko

 

Kanapka Małysza

( francuz 40g

z masłem 10g

i bananem )

-  francuz* ( mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, lecytyna, środki do przetwarzania maki: kwas askorbinowy, enzym (pszenica), masło, banan

Mleko 2% 200ml

 

 

 

 

PIĄTEK        30.10.2020r

Chleb wiejski* 60g

*mąka pszenna, woda, kwas chlebowy, mąka żytnia, drożdże,

Sól

Szynka Dębowa  30g

- mięśnie z szynki wieprzowej 86%

Sałata lodowa 20g

Pomidor 20g

Kakao naturalne*

z mlekiem 2%

*kakao o obniżonej zawartości tłuszczu

( zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%). Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka i glutenu

dosładzane cukrem 200ml

 

winogron

Zupa cebulowa z grzankami – wyrób własny 250ml

- marchewka, seler, pietruszka, cebula, masło, sól, pieprz, francuz*

( mąka pszenna, woda, drożdże, sól, cukier, lecytyna, środki do przetwarzania maki: kwas askorbinowy, enzym (pszenica), olej rzepakowy, śmietana 18%*

*śmietanka, żywe kultury bakterii mlekowych

Ryż paraboliczny 40g

Filet z indyka 70g

w sosie słodko – kwaśnym

- ryż paraboliczny, filet z indyka, przyprawa do drobiu*sól, imbir, curry, majeranek, pieprz czarny, papryka słodka i ostra, czosnek, kolendra, kminek, goździki oraz ziele angielskie, olej kujawski

marchewka, cebula, koncentrat pomidorowy 30%, papryka mielona słodka i ostra, ananas

Kompot owocowy 200ml

-woda, czarna porzeczka, truskawka, aronia, śliwka, jabłko

 

Mandarynki 150g

 

 

 

MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANA JEST WODA MINERALNA NIEGAZOWANA

BEZ OGRANICZEŃ

 

 

Substancje uczulające:

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK  26.10.2020r

*mąka pszenna, gluten

*gorczyca

*mleko

*seler w zupie

*mąka pszenna, gluten

 

*mleko

WTOREK   27.10.2020r

*mąka pszenna, gluten

*mleko

*gorczyca

*jajka

 

*seler w zupie

*mleko

*mąka pszenna, gluten

 

ŚRODA        28.10.2020r

*mąka pszenna, gluten

*mleko

*gorczyca

*słonecznik

 

*seler w zupie

*mąka pszenna, gluten

*jajka

*mąka pszenna, gluten

*jajka

*mleko

 CZWARTEK     29.10.2020r

*mąka pszenna, gluten

*mleko

*ryba makrela wędzona

*seler w zupie

*mąka pszenna, gluten

*jajka

 

*mleko

*mąka pszenna, gluten

PIĄTEK    30.10.2020r

*mąka pszenna, gluten

*mleko

*gorczyca

*seler w zupie

*mąka pszenna, gluten

*jajka